Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week maken we weer handig gebruik van de oven voor een gehaktbrood in een Midden-Oosters jasje met de warme en lichtpittige specerijenmelange ras el hanout, gedroogd fruit, feta en kipgehakt. Erbij geroosterde aubergine, platbrood en frisse yoghurt met rose harissa.  

Kipgehaktbrood met aubergine en platbrood

Bereidingstijd 1 uur (inclusief oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

600 g kipgehakt naturel

1 ei

6 el panko (Japans paneermeel)

1 bosje koriander (fijngesneden)

2 el ras el hanout Mill & Mortar

150 g tutti frutti (abrikozen & pruimen in de mix fijngesneden)

200 g feta (verkruimeld)

2 aubergines (in stukken van 3 x 1 cm gesneden)

2 rode uien (elk in 8 parten)

2 el Betis olijfolie om te bakken

2 el rose harissa pesto (potje 165 g, Belazu)

125 g Griekse yoghurt

2 grote platbroden

Ovenschaal

Bakpapier

Bakplaat

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het gehakt, ei, de panko, koriander, 1 ½ el ras el hanout, tutti frutti, feta en wat zout door elkaar. Vorm een brood van het gehaktmengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 45 min. in de oven gaar.

2 Meng ondertussen de aubergine en ui met de rest van de ras el hanout, olie en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat na 15 min. oventijd onder het gehaktbrood en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep de groente na 15 min. om.

3 Meng de harissa pesto met de yoghurt, snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met de geroosterde groente, het platbrood en de yoghurt.

Lekker met sla, verse munt en extra rose harissa pesto.

Het gehaktbrood is op kamertemperatuur ook erg lekker.

Wist je dat je het gehaktbrood in zijn geheel of juist in plakken kunt invriezen? Laat eerst goed afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het invriest.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *