Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Ook in vakantietijd! Vandaag roosteren we zalm met chipotle honey rub van Epic Spice. Deze smaakmaker is lekker pittig, rokerig en zoet. De rub is ook erg lekker met kip en vlees, of in een snelle dip. Erbij een gegrilde maissalade met zwarte bonen en knapperige ijsbergsla & een avocado-chipotledressing met limoen en Chipotle Aioli van Stonewall Kitchen. Maak het gerecht in je keuken, of steek lekker de barbecue aan.

Geroosterde zalm & gegrilde maissalade met avocado-chipotledressing

Bereidingstijd 35 min. (inclusief 15 min. oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

4 maiskolven

3 limoenen

1 avocado

3 el Stonewall Kitchen Chipotle Aioli

30 g koriander (fijngesneden)

3 el Betis Spaanse bakolijfolie (blik 946 ml, Betis)

3 tl Epic Spice chipotle honey rub (blikje 75 g, Epic Spice)

1 zalmfilet (ca. 600 g)

2 blikken zwarte bonen (à 400 g, afgespoeld en uitgelekt)

1 kleine krop ijsbergsla (fijngesneden)

Ovenschaal (ca. 20 x 30 cm)

Grillpan

Staafmixer

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de maiskolven 10 min. Giet af en laat goed uitlekken. Maak de dressing. Rasp de groene schil van 1 limoen, pers 2 vruchten uit en snijd de laatste limoen in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een hoge beker met de limoenrasp en -sap, de aioli en de helft van de koriander. Pureer met de staafmixer tot een dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.

2 Meng 1 el olie met 2 tl chipotle honey rub en smeer de zalm rondom in met het mengsel, leg in de ovenschaal en rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven net gaar.

3 Meng ondertussen de rest van de olie met de rest van chipotle honey rub en bestrijk de mais rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in ca. 8 min. rondom goudbruin. Laat iets afkoelen zodat je ze beter kunt vasthouden. Zet elke kolf rechtop op een snijplank en snijd de korrels van de kolf. Schep de mais om met de bonen, sla en de rest van de koriander in een serveerschaal.

4 Verdeel de limoenplakjes over de zalm en serveer met de maissalade en dressing.

Variatietip je kunt ook 4 zalmhaasjes of 4 zalmfilets gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat de vis sneller gaar is.

BBQ-Tip Je kunt dit gerecht ook helemaal op de barbecue bereiden. Leg de zalm in een daarvoor geschikte vuurvaste of aluminium wegwerpschaal en rooster op de barbecue. Gril de gekookte maiskolven op de barbecue en bereid het gerecht verder volgens de receptuur.

Tip Bestrooi de salade met wat verkruimelde feta.

  • Stonewall Kitchen - chipotle aioli - 288 ml
    Stonewall Kitchen – chipotle aioli – 288 ml
    Product in de uitverkoop
    6,95
  • Betis - Spaanse bakolijfolie - 177 ml
    Betis – Spaanse bakolijfolie – 177 ml
    5,50
  • Epic-Spice-kruiden-CHipotle-Honey-KOOK-75-gram
    Epic Spice – Kruiden Chipotle Honey 75 gram
    6,95
  • Alva - gietijzeren grillpan Nori - 28 cm
    Alva – gietijzeren grillpan Nori – 28 cm
    69,95

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.