Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een pastagerecht gebaseerd op de klassieke pasta alla vodka.

De saus bestaat in de basis uit room, tomaat, Parmezaan, een vleugje pit en vodka. Met de overheerlijke Classic Vodka Sauce van Stonewall Kitchen heb je de saus al bij de hand. We gebruiken de Manicotti pasta van Sandro Desii omdat deze buisvormige pasta zo lekker de saus vasthoudt. Verder voegen we geroosterde aubergine, cherrytomaatjes en krokant gebakken Parmaham toe. Bestrooien met Parmigiano Reggiano en wat basilicum. Mangiare!

Pasta met aubergine, Parmaham en Vodkasaus

Bereidingstijd 35 min. (inclusief 30 min. oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

3 el Spaanse bakolie (blik, 946 ml, Betis)

2 el Siciliaanse kruidenmix (doosje 50 g, Bella Italia) (verkrijgbaar in de winkel)

2 aubergines (in partjes van 1 cm dik)

250 g cherrytomaatjes aan de tak

300 g Manicotti pasta (zak 500 g, Sandro Desii)

8 plakken Prosciutto di Parma

1 pot Classic Vodka sauce (524 g, Stonewall Kitchen)

3 takjes verse basilicum (in stukjes gescheurd)

1 stukje Parmigiano Reggiano

Bakplaat

Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie met de Siciliaanse kruiden en zout. Schep om met de aubergine en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep na 20 min. om en leg de cherrytomaatjes aan de tak ernaast. Rooster nog 10 min. Check altijd even of de aubergine lekker zacht is.

2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de Prosciutto di Parma in delen krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de Vodkasaus op laag vuur.

3 Giet de pasta af en meng met de saus. Schep de aubergine met 2/3 van het basilicum erdoor en verdeel over pastaborden. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over en breek boven elk bord 2 plakjes Prosciutto di Parma, verdeel de geroosterde tomaatjes erover en garneer met de rest van het basilicum.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *