Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Vandaag gebruiken we de oven om kabeljauwhaasjes te voorzien van een krokant korstje van panko en pikante crème Piccantina peperconini e pomodori van Italianavera. Lekker en supermakkelijk! Erbij een verrassende puree van bloemkoolroosjes, witte bonen en olijfolie met knoflook van Terra Francescana & sperzieboontjes met pijnboonpitten en citroenrasp. Benieuwd naar het recept?

Krokante kabeljauw met puree & sperzieboontjes

Bereidingstijd 35 min. incl. 20 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

400 g bloemkoolroosjes

300 ml (halfvolle) melk

800 g witte bonen (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)

2 el Betis Spaanse bakolijfolie + extra om te bestrijken

4 kabeljauwhaasjes (à 125 g per stuk)

60 g panko (Japans broodkruim)

1 potje Piccantina peperoncini e pomodori crème (90 g, Italianavera) WINKEL

500 g sperziebonen (schoongemaakt)

1 citroen (schoongeboend)

3 el Terre Francescane olijfolie met knoflook

50 g pijnboonpitten (geroosterd)

Bakpapier

Staafmixer (Bamix)

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloemkool, melk en wat zout in een pan. Vul aan met water tot de roosjes net onder staan, breng al roerend aan de kook (zo voorkom je dat de melk kan aanbranden) en kook de roosjes in 6-8 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Doe de bloemkool met de witte bonen in de pan, voeg wat opgevangen kookvocht toe en pureer met de staafmixer tot een smeuïge puree. Houd warm op laag vuur. Roer af en toe.

2 Vet ondertussen het bakpapier in met 1 el bakolie. Dep de vis droog en bestrooi rondom met peper en zout. Leg naast elkaar op het bakpapier. Meng de panko met de Piccantina crème en verdeel het mengsel over de vis. Druk aan zodat het goed blijft zitten. Besprenkel met de rest van de bakolie en bak in ca. 15-20 min. boven het midden van de oven gaar. **

3 Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar. Rasp de gele rasp van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Breng de puree op smaak met de olijfolie met knoflook, peper en zout en verdeel over diepe borden. Giet de bonen af, meng met de citroenrasp en pijnboompitten en verdeel over de borden met de vis. Serveer met een partje citroen en besprenkel eventueel nog wat extra olijfolie met knoflook.

**Tip De tijd die de vis nodig heeft om te garen hangt af van de dikte van de filets. Controleer eenvoudig of de vis gaar is met behulp van een kernthermometer.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *