Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een recept voor kabeljauw met broccoli, rijst en citrussaus. Als smaakmaker voor de vis gebruiken we frisse aromatische citroentijm. Een kruid dat ook erg lekker is in combinatie met gevogelte, in stoofgerechten en met groente als courgette en venkel. De citrussaus die we bij dit gerecht serveren kun je ook gebruiken als marinade van garnalen of kip. En heb je nou geen zin in kabeljauw? Dit recept is ook erg lekker met zalmfilet.

Kabeljauw met broccoli, rijst en citrussaus

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

300 g basmatirijst

4 kabeljauwhaasjes (drooggedept)

1 el citroentijm (blikje 18 g, Mill & Mortar)

40 g boter

600 g broccoli (in kleine roosjes)

200 g spinazie

2 el kappertjes

1 fles knoflook rozemarijn citrussaus (330 ml, Stonewall Kitchen)

Bereidingswijze:

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2 Bestrooi de kabeljauw rondom met de citroentijm, peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de vis is ca. 6 min. gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de broccoli in 6 min. beetgaar.

3 Neem de vis voorzichtig uit de pan en houd afgedekt warm. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet slinken en schep de kappertjes erdoor.

4 Verdeel de rijst, broccoli en spinazie over borden, leg de vis erop en besprenkel met de citrussaus.

#Kookwormerveer #kookwinkel #indezaanbocht #Zaanstad #kookdemakkelijkemaandag #recept #whatscooking #vis #rijst #stonewallkitchen #millmortar #herfst

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *