Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een recept voor spaghetti met pittige gehaktballetjes in tomatensaus. De smaakmaker van de balletjes is ‘nduja. Deze pikante smeerbare Italiaanse varkensworst uit Calabrië is ook erg lekker op pizza’s en tosti’s, in sauzen en dips, met kip, vis, ei en gestoofde groente. Kortom, uitproberen maar!

Dit recept levert een royale portie balletjes op waarvan je een deel goed kunt invriezen. Lekker makkelijk toch?

Spaghetti met pittige gehaktballetjes in tomatensaus

Bereidingstijd 50 min.

Ingrediënten voor 4 personen

500 g half om half gehakt

1 ei

30 g geroosterd amandelschaafsel (fijngehakt)

30 g ‘nduja (potje a 90 g)

100 g ricotta

rasp van 1 citroen

4 el panko of paneermeel

2 el olijfolie (blik 946 ml, Betis)

3 sjalotten (gesnipperd)

1 teen knoflook (fijngesneden)

1-2 takjes gedroogde oregano (alleen de blaadjes) (Salvaggio Piera, 50 g)

3 el tomatenpuree

2 blikken San Marzano tomaten (a 400 g, Italianavera)

250 g spaghetti alla Chitarra (pak Filotea)

grote hapjespan

Bereidingswijze:

1 Meng het gehakt, ei, amandelschaafsel, de ‘nduja, ricotta, citroenrasp en panko en vorm er met vochtige handen 24 balletjes van. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat 2 el bakvet zitten.

2 Bak hierin de sjalot, knoflook en oregano 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten uit blik toe en plet ze. Doe de balletjes terug in de pan, breng aan de kook en laat ca. 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan garen. Roer af en toe voorzichtig.

3 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verdeel met de balletjes en saus over diepe borden.  Lekker met basilicum en Parmezaanse kaas.

We zijn benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het ons weten in een reactie onder dit blog?

Reacties op blog

Leuk en overzichtelijk makkelijk te doen kort en krachtig zonder teveel bla bla 👍

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *