Een fluweelzachte puree krijg je alleen met een pureeknijper/-pers. Deze knijper of pers lijkt eigenlijk op een enorme knoflookpers, maar wij beloven je de lekkerste aardappelpuree. In plaats van boter gebruiken we onze heerlijke extra vierge olijfolie met knoflook. Zo voeg je een rijke smaak toe en maak je de puree net even specialer.

Aardappelpuree met knoflookolie

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg kruimige aardappelen (geschild en in gelijke stukken gesneden)

2 (verse) laurierblaadjes

200 ml halfvolle melk

4 el knoflookolie

1 mespunt nootmuskaat (en de lekkerste maal je zelf, met bijv. de nootmuskaatmolen van Peugeot)

Pureeknijper/pers Gefu (verkrijgbaar in de winkel)

1 Doe de aardappelen, laurier en een flinke snuf zout in een ruime pan en breng aan de kook. Kook in ca. 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en verwijder de laurier.

2 Verwarm ondertussen de melk op laag vuur. Pureer de aardappelen met behulp van de knijper en voeg de warme melk en 3 el olie toe en meng tot een smeuïge puree. Breng op smaak met de nootmuskaat en zout. Besprenkel met de rest van de olie.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.