Als feestelijke afsluiter van het kerstdiner serveren we een heerlijke amandeltulband met ricotta, sinaasappel en witte chocolade. De ricotta maakt ‘m extra smeuïg en de sinaasappelrasp is lekker fris naast het zoete van de chocolade. Door één van de prachtige bundtvormen van Nordic Ware te gebruiken is de tulband een instant beauty, maar geef vooral je eigen finishing touch met bijvoorbeeld glanspoeder, glazuur, fruit of een mooie strik. En serveer natuurlijk op een mooie schaal of taartplateau.

Erbij drinken wij een espresso martini van Nohrlund. Dit Deense merk maakt heerlijke cocktails die je alleen maar hoeft te koelen en in je mooiste glazen serveert.

Amandeltulband met ricotta & sinaasappel

Bereidingstijd 15 min. + 2 uur & 15 min (oventijd en afkoelen)

Ingrediënten voor 12 porties

200 g boter (op kamertemperatuur)

1 zak cakemix bundt (450 g, Bake Delicious)

100 g amandelmeel

Rasp van 1 sinaasappel

100 g ricotta

5 middelgrote eieren

100 g witte chocolade (grof gehakt)

Poedersuiker om te bestuiven

tulbandvorm 2.4 liter (ingevet)

1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Doe de boter in de kom van de keukenmixer en mix in 2 min. licht en luchtig. Voeg achtereenvolgens de cakemix, amandelmeel, sinaasappelrasp, ricotta en eieren toe.

2 Meng de ingrediënten op de laagste stand. Mix vervolgens in 5 min. op de hoogste stand tot een egaal beslag. Meng de chocolade erdoor en verdeel het beslag over de ingevette bundtvorm.

3 Bak de cake in 50-65 min. in het midden van de oven. Controleer met een cakethermometer of satéprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Laat 10 min. in de vorm afkoelen en verwijder vervolgens voorzichtig de bakvorm. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.

4 Decoreer de tulband door deze te bestuiven met bijvoorbeeld poedersuiker of (gouden) glanspoeder.

Serveer met de ultieme afterdinner cocktail espresso martini of een van de andere cocktails van Nohrlund.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *