Geroosterde groente zijn lekker & makkelijk te maken in de oven. Zorg er wel voor dat je de groente in dezelfde grootte snijdt, zodat alles gelijkmatig kan garen. Door de salsa over de nog warme groente te verdelen, nemen ze de smaken goed op.

Geroosterde groente met groene kruidensalsa

Bereidingstijd 15 min. + 45 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

300 g pastinaak (geschild)

300 g rauwe bieten (geel of rood, geschild)

300 g winterpeen (geschild)

1 el Siciliaanse kruidenmix (pakje 50 g, Bella Italia, alleen in de winkel verkrijgbaar)

2 el bakolijfolie (blik 946 ml, Betis)

1 el kappertjes

5 g platte peterselie

5 g verse munt

1 kleine teen knoflook (uitgeperst)

3 el K’OOK! basilicumolie 

1 el Chianti rodewijnazijn (fles 0.2 liter, alleen in de winkel verkrijgbaar)

Rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pastinaak, biet en winterpeen in gelijke stukken van ca. 2 cm. Meng de Siciliaanse kruiden met de bakolie en zout en schep de groente ermee om. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Controleer of de groente gaar zijn door erin te prikken. Gaat dit gemakkelijk, dan zijn ze gaar.

2 Maak ondertussen de salsa. Snijd de kappertjes, peterselie en munt fijn en meng met de knoflook, basilicumolie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. 3 Neem de groente uit de oven en verdeel de salsa erover.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.