Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een vega traybake met bloemkool, kikkererwten en halloumi. De stevige kaas wordt van origine gemaakt van geiten- en schapenmelk, behoudt zijn vorm bij verhitten en laat zich daardoor goed bakken, grillen en roosteren. Perfect voor dit ovengerecht dus. Erbij een snelle gegrilde paprikasaus geïnspireerd op de Spaanse Romescosaus met de typische smaak van gerookt paprikapoeder.

Bloemkool-traybake met halloumi

Bereidingstijd 50 min. (inclusief 40 min. oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

700 g bloemkool (in roosjes)

2 blikken kikkererwten (à 400 g, afgespoeld en uitgelekt)

2 el cabbage karma (blikje 50 g, Mill & Mortar)

3 el olijfolie (blik 946 ml, Betis)

1 bosje lenteui (in stukjes van 1 cm)

2 pakjes halloumi (in plakjes)

1 pot gegrilde paprika’s (ca. 295 g, uitgelekt)

80 g hazelnoten (geroosterd en grof gehakt)

1 tl gemalen komijn

1 tl smoked hot paprika (blikje 50 g, Mill & Mortar)

2 el rode wijnazijn (alleen in de winkel verkrijgbaar)

50 g veldsla

2 bakplaten

Staafmixer https://www.k-ook.nl/product/bamix-m200-bbq-box-zwart/

1 Verwarm de oven voor op 200 C. Meng de bloemkool en kikkererwten met de cabbage karma, olie en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem halverwege de bakplaat uit de oven, schep om met de lenteui en halloumi en rooster nog 20 min. Rooster de hazelnoten de eerste 10 minuten mee op de andere bakplaat (houd ze in de gaten, misschien moet het iets korter).

2 Maak ondertussen de paprikasaus. Doe de paprika’s, hazelnoten, komijn, gerookt paprikapoeder en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.

3 Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de veldsla erover en besprenkel met de paprikasaus.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *