Wil je een makkelijk, lekker en snel gerecht bereiden dan is deze pasta met tomaatjes uit de oven wat voor jou! Je hebt niet veel nodig aan ingrediënten, maar zorg wel dat je de lekkerste hebt. Zo gebruik ik altijd de spaghetti alla chitarra van Filotea voor dit recept. Probeer het maar, je proeft echt het verschil! Dit recept is voor 4 personen en je bent ongeveer 10 minuten kwijt aan voorbereiden. Meer is het niet.

Ingrediënten:

  • cherrytomaatjes (750 gram), gewassen
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • chilivlokken (hoeveelheid zelf te bepalen)
  • oregano
  • zout/peper
  • K’OOK! balsamico maturato
  • plak feta
  • verse basilicum
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • 200 gram rucola
  • K’OOK! tomatenazijn
  • Betis bakolie
  • K’OOK! extra vierge olijfolie (bijvoorbeeld uit Umbrië)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaatjes met de knoflook, chilivlokken, oregano, zout, peper in een ovenschaal. Schenk er vervolgens royaal de Betis bakolie en een scheutje balsamico overheen. Even husselen. Leg de feta op de tomaatjes en schenk daar ook een beetje Betis over. Doe de schaal in de oven op 200 graden en laat dit 30 minuten staan.

Na 20 minuten begin je aan de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ook maak je de rucola aan met de tomatenazijn (olie vind ik niet nodig, maar als je het lekker vindt, voeg dan ook scheutje extra vierge olijfolie toe, bijv. die uit Umbrië.

Check na 30 minuten of de tomaatjes zacht zijn. Is dit het geval, haal je de ovenschaal eruit. Anders laat je ‘m nog even staan. Nu kun je met een stamper of vork de tomaatjes, knoflook en de feta fijnmaken totdat er een saus ontstaat. Dat is alles. Is je saus wat dik, dan voeg je een scheutje pastawater toe. Voeg de spaghetti toe. Even husselen klaar. Dien het op een mooi bord op (ik ben verliefd op de pastaborden van Gresnovo) en top de spaghetti af met pijnboompitjes, basilicum en een toef rucola (voor de foto heb ik die even weggelaten, vond ik mooier 🙂 ).

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *