Heerlijk die gezellige decembermaand! De kerstboom optuigen, cadeautjes kopen en nadenken over wat je met kerst gaat maken. Ook dit jaar willen we je weer inspireren met onze kerstrecepten. De makkelijke maandagen worden dan de komende weken de feestelijke maandag. Wat dacht je van ons voorgerecht: Geroosterde pompoensoep met zwarte knoflook & feta-citroencrème. De zoete pompoen en de Noord-Afrikaanse specerijenmelange Ras El Hanout zijn een goede match met de rijke en intense smaak van zwarte knoflook. De Cured Lemon zorgt met de feta voor een frisse kick. Geroosterde pompoenpitjes en nigellazaad zorgen voor de crunch. En ook niet geheel onbelangrijk: het is makkelijk te maken èn goed voor te bereiden. Benieuwd naar het recept?

Geroosterde pompoensoep met feta-citroencrème

Bereidingstijd 20 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 (tot 6) personen

1 Hokkaido pompoen (ca. 1 kg)

1 ½ tl Mill & Mortar ras el hanout

2 el Betis Spaanse bakolijfolie (blik 946 ml, Betis)

100 g feta (verkruimeld)

125 ml crème fraîche (light)

1 el Belazu cured lemon (gezouten citroenpasta)

750 ml hete (groente)bouillon

½ bol zwarte knoflook

1-2 el Extra Vierge olijfolie (bijv. Umbrie)

2 el pompoenpitten (geroosterd)

1 tl Mill & Mortar nigellazaad (blikje 50 g, Mll&Mortar)

Bakpapier

Bamix Staafmixer

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm. Schep de pompoen om met de ras el hanout, bakolie en wat grof zeezout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

2 Maak ondertussen de feta-citroencrème. Doe de feta, crème fraîche, cured lemon en wat water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale crème. Het kan zijn dat je tussentijd nog wat extra water moet toevoegen om het smeuïger te maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3 Doe de pompoen met de hete bouillon en knoflook in een pan en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe als je de soep te dik vindt. Houdt warm op laag vuur.

4 Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met wat feta-citroencrème, een paar druppels olijfolie en bestrooi met pompoenpitten en het nigellazaad.

Handig! Je kunt de soep en feta-citroencrème 2 dagen van tevoren maken. Bewaar beiden afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en roer de feta-citroencrème door voordat je deze gebruikt.

Tip! De crème is ook heel lekker op brood en om groente in te dippen.

PS: de prachtige borden zijn van Nosse en vind je vooralsnog alleen in de winkel.

  • Mill & Mortar - Nigella zaadjes - 50 gr
    Mill & Mortar – Nigella zaadjes – 50 gr
    7,25
  • belazu cured lemon paste
    Belazu – Cured Lemon paste – 170 gram
    6,75
  • Bamix - staafmixer - X-Mas Edition - zwart
    Bamix – staafmixer – X-Mas Edition – zwart
    Product in de uitverkoop
    209,00
  • Mill & Mortar - kruidenmix Ras El Hanout - 55 gram
    Mill & Mortar – kruidenmix Ras El Hanout – 55 gram
    7,75
  • K'OOK! - extra vierge olijfolie Puglia - diverse maten
    K’OOK! – extra vierge olijfolie Puglia – diverse maten
    9,0028,00
  • Betis - bak olijfolie - K'OOK!
    Betis – Spaanse bakolijfolie – 946 ml
    14,95

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *