Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Op de dag die in teken staat van de liefde maken we romige paddenstoelen-truffelpolenta met rundertartaar & broccoli. Polenta is een Italiaans gerecht van mais(gries)meel dat je als puree of juist stevig kunt bereiden om bijvoorbeeld te bakken of grillen. In de zachte vorm is het echt comfortfood; helemaal met smaakmakers als eekhoorntjesbrood, Parmezaanse kaas & truffelolie.

Rundertartaar met paddenstoelen-truffelpolenta

Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen

40 g roomboter

4 rundertartaartjes

1 ui (gesnipperd)

250 g kastanjechampignons (in kwarten)

2 el Karl Otto eekhoorntjesbrood specerijenmelange (blikje 40 g, Mill&Mortar)

250 g instant polenta (voorgekookte maismeel)

500 g broccoli (in roosjes)

80 g Parmezaanse kaas (geraspt)

witte truffelolie (fles 250 ml, Terre Franscescane)

1 Verhit de helft van de boter in een koekenpan, bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak 1-2 min. op hoog vuur per kant. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Voeg de rest van de boter toe en bak de ui, champignons, 1 el karl otto specerijenmelange en zout 7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2 Bereid ondertussen de zachte polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven hoeveelheid water, de rest van de Karl Otto specerijenmelange en zout in een pan. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar.

3 Neem de polenta van het vuur, roer de Parmezaan erdoor en breng op smaak met truffelolie en versgemalen peper.

4 Voeg een klein beetje heet water toe aan de gebakken paddenstoelen en roer de aanbaksels los. Verdeel de polenta en broccoli over diepe borden, leg op elk bord een tartaartje en wat gebakken paddenstoelen. Lekker met extra Parmezaan en truffelolie.

In plaats van broccoli kun je ook spinazie of geroosterde tomaatjes erbij serveren.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *